Plechelmusfeest

4 juli 2024 | De Lutte, Rubriek

Aanstaande zondag 7 juli om 10.00 uur! is er opnieuw een bijzondere viering in De Lutte, de Plechelmusviering bij gelegenheid van het jaarlijkse Plechelmusfeest. Voorganger is pastor-diaken Tom van Vilsteren.

Het is een feestelijke viering waaraan ook meewerken

• de St Plechelmus harmonie
  • het Plechelmus koor
  • en vele vrijwilligers van de kerk.

We besluiten de viering met een korte processie door het Kerkebos. Na afloop is er koffie en thee.

U kunt dan ook de tentoonstelling over de geschiedenis van de St. Plechelmuskerk bewonderen. Deze tentoonstelling is rechts in de kerk en zeer de moeite waard.

St Plechelmus is de patroonheilige van onze kerk en van de harmonie in De Lutte. Ook de school is genoemd naar hem. In de kerk naast het altaar op het priesterkoor staat een beeld van Plechelmus, en de prachtige gebrandschilderde ramen laten een beeltenis van Plechelmus zien.

Graag tot ziens op zondag 7 juli om 10 uur in onze kerk.