Locatie Raad / Stichting Behoud Erfgoed.

20 juni 2024 | Lattrop

Update verbouwing voormalige Pastorie

(foto: Andreas Bartelink)   Het is al weer enige tijd geleden dat U iets kon lezen over de vorderingen m.b.t. de verbouwing van de pastorie tot een gemeenschapshuis voor heel Lattrop. Er is intussen lekker doorgewerkt. De zaken bevinden zich momenteel in de laatste afwerkingsfase. De schilder is klaar en de vloeren kunnen gelegd worden. Daarna volgt de inrichting en plaatsing van keukens en meubilair etc. Na bouwvak zal alles klaar zijn en volgt er in september de officiële opening en de in gebruik neming. Daar hoort u t.z.t. meer over. Wel willen we u graag vooraf een kijkje laten nemen in de vernieuwde pastorie! En wel op Zondag 14 Juli van 10.00 uur tot 13.00 uur U bent dan van harte welkom! Ook het nieuwe appartement op de bovenverdieping kan dan bezichtigd worden.

Communie Mocht u na de weekendviering graag thuis de H. Communie willen ontvangen, dan is dat altijd mogelijk. Neemt u dan even van te voren contact op met het secretariaat ; te bereiken via Anita Roesthuis of Judith Japink. Tel. 06-20223161 Tel.0612272627.

Urnenveld Naast de Mariakapel , achter op het kerkhof bevindt zich een urnenveldje met een aantal gedenkzuiltjes waarin een urn geplaatst kan worden. Dit veldje is onlangs door de kerkhofbeheerder (Alex Fox) met enkele vrijwilligers opgeknapt. De aangetaste buxus is verwijderd en de urnenzuiltjeszijn nu afgescheiden door mooie blauwe stonewall (stenen) muurtjes. Zo ziet het er weer netjes uit. Dank aan de vrijwilligers.! De betrokken families zullen nog afzonderlijk benaderd worden over de verandering en het onderhoud rond de zuiltjes.

Schoonmaak voormalige pastorie In week 30 en 31 , dat is vanaf maandag 22 juli en de week daarop willen we de laatste lichte schoonmaak van de nieuwe pastorie doen. De grote schoonmaak laten we van te voren door een gespecialiseerd 6 schoonmaakbedrijf doen. Maar er blijven altijd nog wel schoonmaak- en poetsklusje over! Wie in Lattrop-Breklenkamp heeft er een paar uurtjes over om ons te helpen met de laatste lichte schoonmaak werkzaamheden. Vele handen maken licht werk en het is in het belang van onze gemeenschap. Aanmelden kan via 06-55302288 (Harry Smienk) of bij de stand van de Stichting op het feestterrein van Lattrop- Breklenkamp Pakt oet op 14 juli.

Locatieraad / Stichting Behoud Erfgoed.