Vredeslicht

24 november 2023 | Rubriek


Niet zo maar een vlammetje, maar een echte vredesvlam uit Bethlehem in jouw huis!
Het Vredeslicht wordt elke jaar ontstoken door een kind in Bethlehem. Duizenden scouts geven het licht aan elkaar door, van land tot land, van stad tot stad en van dorp tot dorp. En als jij dat wilt gaat het dit licht, dit vlammetje ook van huis tot huis!
Het Vredeslicht tot in jouw huis!
Een vlam in Bethlehem die verspreid wordt door er kaarsen mee aan te steken en die te verspreiden over vele landen. Zo ontstaat er vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht, dat ons in de weg wijst naar de vrede. De weg die Jezus ons heeft gewezen. Een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.
Op zaterdag 16 december komt deze vlam uit Bethlehem aan in Ootmarsum! Om ongeveer 17.45 halen we het op vanaf de Markstraat (voor De Poort).
Samen brengen we dit licht dan naar de Simon- en Judaskerk. Daar zal het naar binnen worden gebracht en vieren wij tijdens de Vesper het Vredeslicht, het Licht van Christus. Tijdens de viering zal het licht verder worden ontstoken voor de andere locaties van onze parochie Lumen Christi (het Licht van Christus), de protestantse gemeenschap, de zorgcentra en de gemeente.
En natuurlijk …..natuurlijk kun jij ook het Vredeslicht zelf ontsteken en mee nemen naar huis. Neem een kaars en een lantaarn mee naar de kerk en steek daar jouw kaars aan met de vlam uit Bethlehem. Het warmst en mooiste Licht neem je dus mee naar huis!
We zien je graag om op zaterdag 16 december om 18.00 uur voor de ontvangst van het vredeslicht en de Vesperdienst waarin dominee Kloosterziel en pastor Kerkhof Jonkman voor zullen gaan.