Inluiden Actie Kerkbalans

15 januari 2024 | Rubriek

Kinderen luidden de kerkklokken van de H. Nicolaaskerk in Denekamp

Afgelopen zaterdag om 13.00 uur hebben communicantjes uit Denekamp de actie kerkbalans, samen met vertegenwoordigers van de parochie Lumen Christi en de protestante gemeente in Denekamp, ‘ingeluid’.
Actie Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oud-Katholieke Kerk van Nederland en de Evangelische Broedergemeente.
De Actie Kerkbalans doet sinds 1973 een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. De actie kerkbalans bestaat daarmee al ruim 50 jaar.
Parochies en gemeentes krijgen geen subsidie en hebben daarom de financiële bijdrage van hun leden nodig om te kunnen blijven bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. Het thema voor de actie kerkbalans in 2024 is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.
Vanaf zaterdag 13 januari halen tientallen vrijwilligers geld op dat hard nodig is.
De opbrengst van de actie is onmisbaar, de actie kerkbalans is de belangrijkste bron van inkomsten van onze kerken, en komt ook helemaal ten goede aan de plaatselijke kerken.
Deze actie maakt onder andere het onderhoud van de kerkgebouwen mogelijk. En daarmee bewaren we onze mooie kerkgebouwen voor de toekomst.
Wat zou een kerkdorp zijn zonder een kerk? https://www.facebook.com/share/v/dSRQyraUVs3rAYTA/?